Tajemnica Sztolni nr 5: O śmierci ośmiu nieustalonych osób w nieustalonym czasie. - Nieradko, Agnieszka (Zagłada Żydów. Studia i Materiały, 2023)
Tekst opowiada o próbach ustalenia tożsamości i okoliczności śmierci ośmiu osób pochodzenia żydowskiego, na których szczątki natrafiono w lutym 2017 r. w nieczynnej sztolni w miejscości Potok Senderki (woj. lubelskie).